19 August 2023

Alles over 4000 Kijkuur op YouTube

Alles over 4000 Kijkuur op YouTube: Wat U Moet Weten

De Belangrijkheid van 4000 Kijkuur op YouTube

Voor velen is het passief verdienen via YouTube’s partnerprogramma een begeerlijk doel. Twee hoofdcriteria voor het monetiseren van een kanaal zijn het aantal abonnees en kijkuren. Het is geen verrassing dat bijna alle YouTube-creators de kijkuren en betrokkenheidsstatistieken willen verhogen. De term ‘4000 kijkuur’ is niet zonder reden een hot topic in de YouTube-gemeenschap. Hier is alles wat u moet weten.

Wat Betekent Kijkuur op YouTube?

Contentmakers moeten video’s op hun kanaal plaatsen om kijkers en kijkuren te trekken. Kijkuur vertegenwoordigt de totale tijd die kijkers besteden aan het bekijken van uw video’s op YouTube. Het kanaal moet publiek zijn om deze metric te behalen. Videos die goed presteren hebben over het algemeen langere kijksessies. Om een YouTube-kanaal te monetiseren, moeten makers binnen 12 maanden meer dan 4000 kijkuur behalen. Dit getal is een directe indicator van de interesse van het publiek in de inhoud van de video of het kanaal.

Hoe Lang Duurt het Om 4000 Kijkuur te Behalen?

Afhankelijk van de kwaliteit van de content kan het 6 maanden duren om 4000 kijkuur te bereiken, of zelfs langer. Als u het wilt berekenen: 4000 uur x 60 minuten = 240.000 minuten. Dit betekent dat uw video’s in totaal 240.000 minuten moeten worden bekeken. Als al uw video’s 1000 views halen (met een lengte van 10-15 minuten), dan moet u ongeveer 250 video’s posten voordat u uw kanaal kunt monetiseren.

Hoe Worden de 4000 Kijkuur door YouTube Geteld?

Het is een misverstand dat YouTube de kijkuur van jaren geleden zou meerekenen voor monetisatie. YouTube houdt een lopend tijdskader aan dat de data van de afgelopen 365 dagen (12 maanden) registreert. Het behalen van de 4000 kijkuur is echter een eenmalige prestatie die alleen nodig is om je aan te melden voor het partnerprogramma. Daarna is het aan de creator hoe ze hun kijkuren willen verhogen.

Wat Gebeurt er na het Behalen van 4000 Kijkuur?

Ook al heeft u de 4000 kijkuur bereikt, u heeft nog steeds 1000 abonnees nodig om te beginnen met verdienen via AdSense. Volgens de richtlijnen van YouTube’s partnerprogramma tellen kijkuur van advertentiecampagnes via Google AdWords niet mee voor monetisatie. Ook kijkuur van Privé, Onvermeld, Verwijderde video’s, Stories en Shorts worden niet als echte kijkuur beschouwd voor monetisatie. Zodra alle criteria zijn behaald, stuurt YouTube een officiële e-mail.

Hoe Volgt U Kijkuur op YouTube?

  1. Open de YouTube-app op uw telefoon.
  2. Klik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Onder YouTube Studio kiest u voor ‘Kijktijd’.

Overzicht

Het bereiken van 4000 kijkuur is een cruciale stap voor YouTube-creators die willen monetiseren. Door kwalitatieve content te maken en een consistent publicatieschema aan te houden, kunt u dit doel sneller bereiken en uw kanaal exponentieel laten groeien.

Over YouTube Views Kopen

YouTube Views Kopen is een specialist in het versterken van YouTube-kanalen door marketing en promotie. Door YouTube-views te kopen, kunt u uw bereik vergroten, uw geloofwaardigheid versterken en meer betrokkenheid stimuleren, vooral bij een Nederlands publiek.