27 April 2023

Waarom kijken mensen niet naar jouw YouTube-video’s?

YouTube heeft maandelijks meer dan een miljard actieve gebruikers. Als je moeite doet om video’s te maken maar niet de gewenste weergaven krijgt, ben je niet de enige. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen jouw YouTube-video’s niet bekijken. In dit artikel bespreken we mogelijke oorzaken en geven we tips om de situatie te verbeteren.

Onvoldoende inhoud

Een belangrijke reden kan zijn dat je niet genoeg content uploadt. Probeer minstens één keer per week een video te posten om je kanaal actueel en interessant te houden voor je abonnees.

Slechte videokwaliteit

Mensen willen video’s van hoge kwaliteit kijken. Zorg ervoor dat je video’s scherp, goed belicht en stabiel zijn. Slechte videokwaliteit kan kijkers snel doen afhaken.

Saai of onduidelijke boodschap

Zorg ervoor dat je video’s boeiend en informatief zijn. Als je video saai is of geen duidelijke boodschap heeft, zullen mensen snel wegklikken.

Niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

Veel mensen bekijken YouTube-video’s op hun mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je video’s geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik, zowel qua formaat als laadtijd.

Verkeerde trefwoorden

Gebruik de juiste trefwoorden in je videobeschrijving en -titel om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van YouTube. Doe onderzoek naar relevante trefwoorden en pas ze op de juiste manier toe.

Slechte titel en thumbnail

Een pakkende titel en thumbnail zijn cruciaal om mensen te verleiden op jouw video te klikken. Zorg ervoor dat beide de inhoud van je video goed weergeven en aantrekkelijk zijn voor potentiële kijkers.

Te veel advertenties

Te veel advertenties in je video’s kunnen irritant zijn voor kijkers. Probeer een goede balans te vinden tussen advertenties en waardevolle content.

Inconsistent uploadschema

Een consistent uploadschema zorgt ervoor dat je abonnees weten wanneer ze nieuwe video’s kunnen verwachten. Wees consequent in het uploaden van je video’s om een loyaal publiek op te bouwen.

Ontbrekende ondertiteling

Voeg ondertitels toe aan je video’s om ze toegankelijk te maken voor een breder publiek. Ondertitels zijn niet alleen handig voor dove of slechthorende kijkers, maar ook voor mensen die de voorkeur geven aan het kijken zonder geluid.

Conclusie en tips voor meer kijkers

Wil je meer kijkers voor je YouTube-video’s? Volg deze tips:

  • Zorg voor hoge videokwaliteit.
  • Geef je video’s pakkende en accurate titels.
  • Optimaliseer je video’s voor zoekmachines en mobiele apparaten.
  • Voeg een duidelijke call-to-action toe.
  • Deel je video’s op sociale media.

Als je hulp nodig hebt bij het toepassen van deze tips of meer diepgaand advies wilt over het maken

van succesvolle YouTube-video’s, neem dan contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het verhogen van de kijkcijfers en het behalen van een hoger rendement op je online videomarketingcampagnes.

Gericht op de juiste doelgroep

Zorg ervoor dat je video’s gericht zijn op een specifieke doelgroep. Dit helpt je om een betrokken en geïnteresseerd publiek op te bouwen. Doe onderzoek naar je ideale kijker en stem je content af op hun interesses en behoeften.

Unieke content aanbieden

Zorg ervoor dat je video’s uniek en onderscheidend zijn ten opzichte van andere kanalen op YouTube. Met een originele invalshoek en een eigen stijl vergroot je de kans dat mensen je video’s blijven volgen.

Interactie met kijkers

Interactie met je kijkers is belangrijk om een loyaal publiek op te bouwen. Reageer op opmerkingen, beantwoord vragen en neem feedback ter harte. Door betrokken te zijn bij je kijkers, creëer je een hechte community rondom je kanaal.

Aantrekkelijke videolengte

Video’s die te lang zijn, kunnen kijkers ontmoedigen om ze volledig te bekijken. Probeer je video’s kort en bondig te houden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de inhoud. Overweeg om langere video’s op te splitsen in kortere segmenten die gemakkelijker te bekijken zijn.

Promotie van je kanaal

Promoot je kanaal op verschillende platformen om een breder publiek te bereiken. Maak gebruik van sociale media, blogs en andere online kanalen om je video’s onder de aandacht te brengen bij potentiële kijkers.

Door deze tips in de praktijk te brengen, vergroot je de kans dat meer mensen jouw YouTube-video’s gaan bekijken. Blijf experimenteren, analyseren en optimaliseren om het maximale uit je videomarketingstrategie te halen.