31 juli 2023

Hoe u reacties op YouTube inschakelt

YouTube is niet alleen een platform voor het delen van video’s, maar ook een bruisende online gemeenschap waar ideeën en meningen worden uitgewisseld. Reacties zijn een essentieel onderdeel van deze interactie. Het inschakelen van reacties op uw YouTube-video’s kan de betrokkenheid en groei van uw kanaal aanzienlijk bevorderen. In dit artikel zullen we in detail uitleggen hoe u reacties op YouTube inschakelt.

Waarom reacties inschakelen voor YouTube-video’s?

Reacties van kijkers zijn een uitstekende manier om uw publiek beter te leren kennen. U leert wat mensen van uw video’s vinden en krijgt inzicht in de onderwerpen waar mensen meer over willen weten. Soms hebben kijkers vragen die u misschien niet had verwacht. Naast de mogelijkheid om deze direct te beantwoorden, genereert u waarschijnlijk veel onderwerpideeën door de reactiesectie te lezen.

Interactie met uw publiek in de reacties zal u helpen een gemeenschap op te bouwen en daarmee uw kanaal sneller te laten groeien. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe u reacties voor YouTube-video’s inschakelt.

Hoe schakel ik reacties standaard in?

Er zijn twee opties als het gaat om het inschakelen van reacties op video’s. U kunt reacties standaard inschakelen voor alle video’s, of u kunt reacties in-/uitschakelen voor individuele video’s.

Volg de volgende stappen om reacties standaard in te schakelen:

 1. Log in op YouTube Studio.

 2. Selecteer uit het linker menu ‘Instellingen’.

 3. Selecteer ‘Community’ en daarna ‘Standaardinstellingen’.

 4. Selecteer uw standaardinstellingen:

  • Als u het tabblad ‘Community’ heeft: Kies uw standaardinstellingen onder “Reacties op uw kanaal”.
  • Als u het tabblad ‘Community’ niet heeft: Kies uw standaardinstelling voor nieuwe video-uploads onder “Reacties op uw nieuwe video’s”.
 5. Selecteer ‘Opslaan’.

Hoe schakel ik reacties in/uit voor een individuele video?

Als u niet wilt dat mensen onder een bepaalde video reageren, wijzig dan de reactie-instellingen op uw inhoudspagina. Hetzelfde geldt als u reacties wilt inschakelen voor geselecteerde video’s.

Volg de volgende stappen om reacties in of uit te schakelen voor een individuele video:

 1. Log in op YouTube Studio.
 2. Selecteer uit het linker menu ‘Inhoud’.
 3. Klik op de thumbnail van een video.
 4. Scroll naar beneden en klik vervolgens op ‘MEER WEERGEVEN’.
 5. Onder “Reacties en beoordelingen”, kies uw reactie-instellingen.
 6. Klik op ‘Opslaan’.

Waarom kan ik geen reacties inschakelen op YouTube?

Er zijn enkele gevallen waarin u de YouTube-reacties niet kunt inschakelen:

 1. Een kanaal/video-audience is ingesteld als “gemaakt voor kinderen”. Volgens het Google Help Center worden reacties permanent verwijderd 30 dagen nadat een kanaal of video is ingesteld als gemaakt voor kinderen.
 2. Een video is privé. Als u reacties wilt hebben, maar uw video toch privé wilt houden, post dan een niet-vermelde video in plaats daarvan.
 3. U maakt gebruik van YouTube via een beheerd account.

 

Zo kunt u dus reacties inschakelen op uw YouTube-video’s. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via email We helpen u graag verder.