Elke dag wordt er ongeveer een miljard uur YouTube gekeken. Veel bedrijven proberen dit dus ook als marketingtool te gebruiken en hier consumenten mee naar hun producten te lokken. Het enige probleem met YouTube als marketingtool is dat het moeilijk is om veel views te krijgen.

De twee grootste factoren van een goede YouTube video zijn SEO en goede content. Je video kan wel veel views hebben, maar als mensen je video niet interessant vinden maakt dat ook niet uit. Hetzelfde geldt natuurlijk ook andersom. Je kan wel de beste video maken op heel YouTube maar als niemand hem kijkt heb je er ook niks aan. Hier zijn 6 tips om de SEO en de content van jouw video te verbeteren

1. Probeer goede zoekwoorden te gebruiken

Het is voor YouTube niet mogelijk om te scannen op de inhoud van je video. Hierom is het belangrijk dat je goede zoekwoorden gebruikt. Stel je voor dat je een nieuwe smartphone hebt ontwikkeld genaamd: AZBF-98. Je kan je voorstellen dat niemand dit zomaar opzoekt op YouTube. Je kan hier dus in plaats van “AZBF-98” ook een andere titel gebruiken zoals “Beste smartphone op de markt”. Dit zullen mensen veel eerder opzoeken.

2. Deel je video op Social Media

Als je veel volgers hebt op Instagram, Twitter, Facebook of andere Social Media kan je deze ook naar je video’s proberen te sturen. Je kan gewoon een post doen over je YouTube kanaal of je nieuwe video. Dit is voor veel mensen gewoon hun grootste bron van views. Grote kanalen zoals Buzzfeed staan bekend om het feit dat ze enorm veel views krijgen via Social Media.

3. Zorg voor een uitgebreide beschrijving

Je kan YouTube een duidelijk beeld geven van jouw video door middel van een goede beschrijving. Een beschrijving van minimaal 200 woorden is over het algemeen goed. Je kan hier ook je kijkers doorlinken naar url’s met informatie over dingen zoals je producten. Je beschrijving moet natuurlijk ook goed afstemmen op je video. Je kan niet een video maken over de nieuwste game en kleding promoten in je beschrijving.

4. Zorg ervoor dat je kijkers ook actie gaan ondernemen

Je kan in je video ook je kijkers de mogelijkheid geven om zelf actie te ondernemen. Vraag kijkers of ze je video willen delen of Facebook, Twitter, Instagram etc. Een belangrijke factor voor views is de hoeveelheid likes die je krijgt, dus motiveer je kijkers om je video te liken zodat deze hoger ranken tussen alle andere video’s.

5. Geef niet te veel informatie

Een video met veel informatie kan wel nuttig zijn, maar als je te veel informatie in een enkele video probeert te proppen kan je video ook snel erg saai worden. Probeer je hoofdpunten gewoon snel en kort aan te duiden en je video zo aantrekkelijk mogelijk te maken door middel van editing of goede content. Voor meer informatie kan je je kijkers ook naar je beschrijving sturen of vertellen over een andere website.

6. Probeer je producten niet te veel te promoten

Je video kan wel gaan over de nieuwste smartphone, maar het is voor de kijker erg vervelend om iedere 10 seconden te horen hoe geweldig deze smartphone is of dat je steeds vertelt dat de kijker deze smartphone echt moet kopen. Probeer je product subtiel te promoten en niet de hele tijd te zeggen hoe geweldig het product is. Je kan ook gaan vertellen over de mogelijkheden van het product of waar je het voor kan gebruiken.